Tanja de Dauwe

voorzitter

Mijn naam is Tanja de Dauwe. Ik ben de echtgenote van Holm, moeder van een jongensgezin en ik sta voor de klas als leerkracht in het basisonderwijs. Sinds kort mag ik me voorzitter noemen van het bestuur van deze prachtige stichting. Dat vind ik heel bijzonder!

Het is zeker niet vanzelfsprekend dat ik nu vrij en met vreugde in het leven sta. Daar is een enorm proces van heling aan vooraf gegaan. Toen ik in mijn tienerjaren een eetstoornis ontwikkelde, kon ik nooit bedenken dat ik 20 jaar lang met een hardnekkige vijand zou strijden. Toen ik dan ook in therapie ging bij Elisabeth, had ik geen grote verwachtingen, alleen dat ik snel normaler wilde gaan eten. Maar in een proces van ruim 2 jaar heb ik een diep, innerlijk herstel mogen ontvangen, waarin ik ervoer dat God voor mij echte vrijheid en echte vreugde had klaarliggen. Daar bleef het niet bij. Ik heb ervaren dat God mij, en ieder ander, wil gebruiken in Zijn Koninkrijk. Zo was daar, heel onverwachts, een plek waar ik mag groeien, bouwen en stralen voor Hem. De plek als voorzitter in het bestuur.

Ik vind het heel belangrijk dat iedereen in vrijheid en met vreugde in zijn/haar bestemming mag gaan staan en wandelen. Een plek waar je mag stralen en volledig mag zijn wie je bent. Zodat er alle ruimte is om te groeien en te bouwen in Zijn Koninkrijk. Het is dan ook één van mijn missies en doelen dat alle medewerkers in de stichting die plek mogen vinden en innemen. Ik geloof dat dat uiteindelijk door zal werken naar de mensen voor wie deze stichting is opgezet: mensen die worstelen met eten of een eetstoornis en daardoor niet in hun bestemming kunnen wandelen, want uiteindelijk willen we graag dat zij ook in Gods vrijheid gaan staan!

Daarnaast vind ik het heel fijn en bijzonder om mee te bouwen aan het Tov-Huis. Ik had zo graag ook zo’n plek willen hebben, om even rust te vinden van het dagelijks leven. Het is dan ook een enorme zegen om hieraan mee te bouwen, zodat we dit kunnen gaan realiseren voor anderen. Dit Tov-Huis is zo nodig!

Ik zie enorm uit naar wat er voor ons ligt, samen met God gaan we onderweg. Wij doen het mogelijke en Hij het onmogelijke!  

André Bubberman

secretaris

Ik ben André Bubberman,65 jaar en getrouwd met Marjoke. Zij is ook vrijwilliger in deze Stichting. We wonen al zo’n 41 jaar in Papendrecht. In het dagelijks leven ben ik nu nog Senior Electrical Specialist bij een bedrijf dat luxe schepen bouwt en verkoopt in Vlissingen.

Met ingang van 1 januari 2023 mag ik na een werkzaam leven van bijna 40 jaar gaan genieten van mijn vroegpensioen.
Ik hoop dan mijn hobby’s (o.a. varen, fotograferen, wandelen, reizen, klussen enz.) weer op te kunnen pakken of uit te breiden.

Ik ben jaren lang secretaris geweest van zowel de beheercommissie als van de kerkenraad van onze Baptisten Gemeente in Dordrecht. Toen ik de vraag kreeg om het secretariaat op me te nemen voor de Stichting heb ik hier dan ook niet lang over hoeven na te denken.

Via Marjoke (mijn vrouw) heb ik al veel mee gekregen van het enthousiasme en de gedrevenheid om mensen, die worstelen met eten, een helpende hand te bieden om hier een weg uit te kunnen vinden. Dit alles op basis van de Bijbelse principes waarbij Gods Woord centraal staat.

Ook de droom om hiervoor een TOV-Huis op te zetten spreekt mij erg aan.

Kortom, redenen genoeg voor mij, hoewel ik geen ervaring heb met eetstoornissen, om deze uitdaging aan te gaan en me hier voor 100% voor in te gaan zetten. 

Marjoke Bubberman

bestuurslid

Mijn naam is Marjoke Bubberman, echtgenote, moeder en oma. Mijn hobby’s zijn lezen, wandelen, natuur en reizen.
Ik ben bijna 25 jaar vrijwilligster in de christelijke boekwinkel.
Geraakt ben ik en ontroerd door wat God in mijn leven gedaan heeft en nog doet.
 
Eind 2019 ben ik in aanraking gekomen met praktijk Vrij om te Leven. Daar heb ik geleerd vrede met mezelf te krijgen en te stoppen met vechten tegen mezelf. Mijn kroon steeds weer opnieuw recht te zetten en voluit te leven door Zijn waarheid en kracht.

Op die plek ben ik enthousiast geraakt over het plan voor een TOV-huis en de daarvoor opgerichte Stichting. Ik ben hierover mee gaan denken en dromen en nu mag ik mee helpen e.e.a. te realiseren en op te bouwen in de rol als bestuurslid.
Ik zie uit naar wat God via het TOV-huis gaat doen. Graag wil ik mijn steentje bijdragen en Zijn grote verlangen om mensen in vrijheid te laten leven delen. 

Hannah Oexman

bestuurslid

Ik ben Hannah Oexman, getrouwd met Bram en samen zijn wij papa en mama van onze lieve kids. Ik ben psycholoog en ervaringsdeskundige en vanuit die beide rollen mag ik het bestuur van de stichting aanvullen.
 
In het najaar van 2022 kom ik op het spoor van Stichting Vrij om te Leven via een meisje met een heftige eetstoornis die ik op dat moment begeleidt. Via, via komt het idee van therapie bij Elisabeth op ons pad. Hoewel dit meisje niet voor de Stichting kiest, wordt mijn hart ontzettend geraakt. Als ervaringsdeskundige en als therapeut weet ik van heel dichtbij hoe het Nederlandse therapielandschap eruitziet en hoe de therapieplank soms volledig misgeslagen wordt. Maar al in dit eerste gesprek ervaar ik iets anders. Eindelijk, in plaats van dat het gaat over symptomen en de bestrijding daarvan mag het gaan over de kern: het hart en haar wonden. En dat dan ook nog met onze Schepper en Heelmeester erbij.
 
Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan deze stichting die dit bijzondere werk doet: mensen helpen om in de vrijheid te gaan staan die God voor hen geschapen heeft en hen helpen om uit de greep van de eetstoornis los te komen. Want loskomen en vrij worden kan echt. Er is zoveel hoop.