TOV-evenement 2024

Met medewerking van de band LEV, Sarianne van Dalen en Elisabeth van Zijl

De Stichting Vrij om te Leven organiseert op DV 16 maart weer haar jaarlijks TOV-Event. Dit Event organiseren we om mensen te kunnen bemoedigen, toe te rusten, om te delen en om van elkaar te leren. Het TOV-Event is er voor iedereen die bemoediging nodig heeft, met daarbij een speciale uitnodiging voor hen die worstelen met een eetstoornis, verslaving of burn-out.
 
Het thema van deze middag zal zijn ‘Vrij om te leven.’ In een tijd van oorlogen en onzekerheid kan het in je hart heel donker aanvoelen en kan er veel verwarring zijn. Verwarring die je misschien wel vastzet. En wat denk je van pijn uit het verleden, afwijzing en trauma’s die je hebt meegemaakt waardoor je ervaart dat je helemaal niet vrij bent om te leven?
 
Aan de hand van het thema Vrij om te leven willen we je laten delen in verhalen van mensen die onvrijheid hebben meegemaakt, maar ook de weg van vrijheid hebben gevonden. Zij willen daarvan delen en jou daarmee bemoedigen. Ieders pad loopt anders, maar God is altijd en overal dezelfde. Daarvan willen we getuigen door middel van ons programma.
 
We zijn blij dat de band LEV de aanbidding deze middag weer verzorgt. God bouwt Zijn troon op onze lofprijs, Hij komt daardoor nog dichterbij. Daarom zo belangrijk dat aanbidding een grote plek krijgt deze middag.
 
Deze middag zal er een plenaire lezing verzorgd worden door Sarianne van Dalen en zullen er drie seminars zijn na de pauze.
Hoofdlezing door Sarianne over het thema ‘Vrij om te leven’
‘‘Vrij om te leven’, maar hoe doe je dat? Misschien heb je juist wel het gevoel dat God al een tijd zwijgt? Dat Hij ver weg is daarboven ergens in de hemel? En je roept “God waar bent U!” maar geen antwoord krijgt? Je voelt je eerder gevangen dan vrij.
Tijdens de lezing staan we stil bij een vrouw uit de Bijbel die dit herkent. Zij laat ons zien hoe we met een zwijgende God om kunnen gaan. Vanuit de ellende in haar leven mag ze door de ontmoeting met Jezus weer vernieuwde vrijheid ervaren..."
Sarianne zal in deze lezing ook haar eigen levensverhaal verweven zodat we mogen zien en leren dat God dezelfde God is. Hij is trouw. 

Datum: 16 maart 2024

Programma:
11.45 uur: inloop – gelegenheid om een meegebrachte lunch te nuttigen
12.30 uur: start programma
17.00 uur: afsluiting

Adres: Kanaalstraat 31, 2801 SH Gouda

Kosten: €10,00

Voor het seminar van Sarianne vragen we je om € 3,50 contant mee te nemen.

Met een ticket van €10,00 komen wij niet uit de kosten. We willen deze middag voor iedereen mogelijk maken. Daarom tref je bij de betaling ook een knop aan om een gift over te maken als je daarvoor ruimte hebt en ervaart dat je dat mag doen.

Parkeren: Nederhorststraat 1, Gouda (het BAM parkeerterrein) 

Opgave formulier


  (Zoals opgenomen in de privacyverklaring op de website.)

  Gift voor TOV Event 2024

  Hoofdlezing door Sarianne over het thema ‘Vrij om te leven’

  ‘‘Vrij om te leven’, maar hoe doe je dat? Misschien heb je juist wel het gevoel dat God al een tijd zwijgt? Dat Hij ver weg is daarboven ergens in de hemel? En je roept “God waar bent U!” maar geen antwoord krijgt? Je voelt je eerder gevangen dan vrij.
   
  Tijdens de lezing staan we stil bij een vrouw uit de Bijbel die dit herkent. Zij laat ons zien hoe we met een zwijgende God om kunnen gaan. Vanuit de ellende in haar leven mag ze door de ontmoeting met Jezus weer vernieuwde vrijheid ervaren..."
  Sarianne zal in deze lezing ook haar eigen levensverhaal verweven zodat we mogen zien en leren dat God dezelfde God is. Hij is trouw. 

  Seminar 1: Essentiële oliën in de Bijbel - Sarianne van Dalen - VOL!

  In deze seminar leer je over het gebruik van essentiële oliën in de Bijbel. Het gebruik van zalfolie is een symbolische daad.
  Bijbelse geuren hebben in het Hebreeuws een letterlijke betekenis of het gebruik er van duidt een symboliek aan.
  Met een Bijbeltekst gaan we biddend aan de slag met de geur Mirre. Kom op adem en laat je raken.

  Extra kosten voor de (dure) olie: €3,50. Graag contant meenemen als je naar dit seminar wilt, en betalen bij Sarianne. 

  Wat Sarianne over zichzelf zegt:

  ‘Mijn hart gaat sneller kloppen wanneer ik een mens echt ontmoet. In elk mens herken ik een stukje moed en kwetsbaarheid van mijzelf. Daarom houd ik van mijn werk als coach & hulpverlener. Verder verzorg ik (s)preekbeurten en schrijf ik boeken en blogs voor Royal Jongbloed/Sestra. Als laatste wil ik de kloosterweekenden noemen. Al ruim 10 jaar trek ik met groepen het klooster in. Ik voel mij bevoorrecht om deze weekenden te mogen begeleiden. Iedere keer verrast God in de stilte.’

  Seminar 2: De valse belofte van diëten - Jeanine Berendsen  - VOL!

  Eten als troost of als houvast zal herkenbaar zijn voor veel mensen. Het leven is immers niet altijd makkelijk, pijnlijk zelfs! Helaas is het ook heel herkenbaar dat mensen vervolgens balen van hun lichaam, gaan diëten en dan denken dat het overmatig eten helemaal voorbij is. Het lijkt allemaal oké nu! Maar op het moment dat er weer verzachting of houvast nodig blijkt, zwichten ze toch weer voor eten wat weer even troost of houvast geeft! Het is nog helemaal niet oké! Uiteindelijk blijkt dat diëten vooral een funest mindspelletje te zijn, die loze en valse beloften brengt. Wat nodig is, is weten wat er diep van binnen in je hart ‘echt’ nodig is!

  Jeanine Berendsen

  Therapeut met een eigen praktijk maar ook werkzaam als therapeut bij de Stichting Vrij om te Leven. Vanuit eigen ervaring weet ze hoe je vast kunt zitten in dieet denken en hoeveel wanhoop dat kan brengen. Goed met eten omgaan kan omdat je leeft vanuit een gezond hart en gezond denken.

  Seminar 3: Vrij om leiding te geven aan jezelf ‘Welk jasje past mij’- Tanja de Dauwe en Elisabeth van Zijl

  Jij bent bedoeld om leiding te geven, zo heeft God jou bedoeld! Leiderschap is geen doel, maar een middel om verschil te kunnen maken. Dat begint allereerst bij jezelf: leiding geven aan jezelf, zodat jij verschil kunt maken in je eigen leven. In dit seminar gaan we dieper in op het innemen van je eigen grondgebied en het sturing geven aan jezelf. jij bent gemaakt om te leven vanuit de volheid van God. Samen mogen we Zijn Koninkrijk hier op aarde vormen. Voel je welkom om met ons samen jouw manier van leiderschap te ontdekken.

  Tanja de Dauwe

  Voorzitter bestuur Stichting Vrij om te Leven. Gepassioneerd over leiderschap en het gaan staan in de roeping die God gegeven heeft; ‘Shinen zoals alleen jij kunt shinen.’

  Elisabeth van Zijl

  Visionair leider en directeur Stichting Vrij om te Leven en therapeut. Ze noemt zichzelf ook wel harttherapeut/hartcoach. Leven vanuit de bron, is leven vanuit je hart en leven vanuit de Bron zelf.

  Over de band LEV

  LEV is het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. Wij hebben hart voor God, muziek en mensen. We maken maken nieuwe Nederlandstalige muziek met een eerlijke boodschap om mensen te bemoedigen en inspireren. De teksten van de liederen zijn voor velen herkenbaar; sommigen verwoorden de angst en onrust in de wereld en in onszelf en veel van de teksten zetten daar een boodschap van hoop tegenover, wijzend op de God die troost en liefde geeft.