Voorlichting en ondersteuning

Voor wie: betrokkenen van mensen met een eetstoornis

Doel: voorlichten, uitwisselen en bemoedigen

Wanneer: Na de zomer - datum volgt  

Duur: 19.45 uur - 21.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur)

Waar: praktijk Vrij om te Leven in Gouderak

Prijs: gratis; een gift is welkom

Inhoudelijk

Je partner, kind, kleinkind, leerling of gemeentelid heeft een eetstoornis. Dat is niet alleen voor die persoon ingewikkeld, maar ook voor jou als jij er naast staat of er mee te maken hebt. Het heeft directe invloed op iedereen Waarom? Omdat eten nu eenmaal bij het dagelijks leven hoort. Naast dat eten ons voedt is het veelal een sociale bezigheid. Om deze reden heeft een eetstoornis ook direct invloed op de sociale omgeving. Je kunt je, als degene die er naast staat, dan zo machteloos, boos en verdrietig voelen en het lijkt alsof je niets kunt doen om te helpen.

Daarom is het voor jou, als degene die er naast staat, belangrijk om te weten waar een eetstoornis echt over gaat. Om te weten wat de triggers en de do’s en don’ts zijn. Daarbij is het ook fijn om te weten dat je niet de enige bent die te maken heeft met iemand in je directe omgeving die een eetstoornis heeft.

Naast de uitleg en voorlichting, willen we vooral ook de gelegenheid geven om met elkaar het gesprek aan te gaan en van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen. Er zal tijdens deze bijeenkomst ruimte zijn voor gebed om elkaar te zegenen.

De Bijbel zegt dat het niet goed is dat een mens alleen is en dat we elkaar nodig hebben. Wanneer iemand valt mogen we deze overeind helpen. Wij geloven dat gezamenlijk bidden krachtig is en zijn uitwerking zál hebben. Daarom vindt Vrij om te Leven het belangrijk deze momenten aan te bieden. Samen staan we sterk en samen blijven we staan!

Deze bijeenkomsten zullen geleid worden door coaches en therapeuten die zelf ervaringsdeskundig zijn. Ook de aanwezige vrijwilligers zijn ervaringsdeskundig.