Pittig

Het leven vind ik soms best pittig. In mijn hoofd is het zelden rustig. Ik probeer overal een antwoord op te krijgen. Dat kost me heel veel energie. Alsof ik met slippertjes in rul zand naar boven wil lopen. Ik raak daardoor vaak uitgeput.

Een van de dingen waar ik vaak mee worstel, is dat ik alles wil kunnen begrijpen. En daarbij komt nog dat ik het erg lastig vind om uiteindelijk een beslissing te nemen. Wat is juist?

Hoe ga ik onder andere om met ethische zaken, wat wil God van mij in bepaalde situaties, hoe komt het dat we, ook als christenen, zo verschillende over bepaalde zaken denken?
Hoe kan ik zonder wettisch te worden, toch Gods weg bewandelen? Ik kan hier zover in gaan, dat ik gevaar loop mijn vrede, rust en vreugde te verliezen. Mijn enthousiasme dooft dan uit. “En thou” = Gods Geest.

Hoe kom ik uit die vaak enorme innerlijke strijd? Hoe kan ik leren hier anders mee om te gaan? Mijn wil om alles te willen begrijpen en het juiste te willen kiezen, zal ik ondergeschikt moeten maken aan Gods wil. God zegt dat ik op Hem mag vertrouwen. Hij leidt mij in het leven.

Ik moet besluiten dat ik niet alles kán weten. En ik niet voor alles verantwoordelijk ben. Zaken die ik niet kan beïnvloeden mag ik loslaten. Anders vraag ik te veel van mezelf. Een klein kind vraagt ook veel, maar accepteert dat papa het wel weet en vertrouwt hem dan ook volledig. Een kind kan onbevangen leven, loslaten. Zo wil de Vader dat ik leef!

Ik heb geleerd dat ik mijn houvast mag zoeken bij God!
Vertrouwen dat Hij tot Zijn doel komt met Zijn kind. Dat Hij mij te allen tijde zal leiden op de juiste weg. En als ik fout kies? God kijkt of ik oprecht ben. Denk aan David. En Hij werkt bij iedereen op een unieke wijze. Gaat met iedereen een eigen weg. Ik mag het strijden stoppen! Het worstelen opgeven! Ik mag een keuze maken en daarna loslaten.

Jakobus 1:5 ‘NBV Komt een van u wijsheid te kort? Vraag God erom en Hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven.’

MARJOKE