I will see Your goodness

De laatste tijd ben ik me meer bewust van het invullen van mijn leven. In de drukte van alledag zou ik zomaar vergeten dat het leven niet alleen maar draait om rennen, vliegen en daarna doodmoe in bed vallen. Je kunt soms toch al snel verzeilt raken in zo’n modus dat je dus echt even niet bezig bent met jezelf. Laat staan met de gevoelens die in de diepte van je hart verschuilen. Bovendien vergeet ik dan ook zo snel de weg van vrijheid die ik aan het lopen ben. De weg vanuit het leven met een eetstoornis.

Zondag in de kerk zongen we het lied: I believe (Bethel Music). Een lied van proclamatie, een geloofsbelijdenis, een lied waarin niet alleen hoop en verlangen spreekt, maar ook zekerheid. De zekerheid van het geloof. Ik haal er twee zinnen uit: ‘I will see Your Goodness, Lord, in de land I’m livin’ in’. ‘Het land waarin ik leef’. Natuurlijk kunnen we dat heel letterlijk zien, maar ik zie het ook geestelijk: het gebied dat ik heb ingenomen. De plek waar ik nu ben in mijn proces. En op die plek, met alle gemakken én ongemakken, dáár kijk ik naar de goedheid van God. In de praktijk is dat wel anders, hoor. Zoals ik al eerder schreef kan ik me nogal laten leiden door alle beslommeringen van m’n leven. Dit lied heeft me weer richting gegeven: in elke omstandigheid naar de goedheid van God kijken. Maar hoe dan?

Met dit lied in mijn achterhoofd plofte ik ’s avonds op de bank en deed nog een mooie ontdekking. Ik besefte me opeens dat dé drie Maria’s uit de Bijbel, alle drie een intense relatie met Jezus hebben. Nu heb ik geen hele Bijbelstudies gedaan, maar wat ik wel weet, is dat de moeder van Jezus bij Zijn geboorte alle bijzondere momenten overdacht en in haar hart bewaarde. Ze wist: dit is belangrijk. We kennen ook Maria, als zus van…, zij kocht de duurste olie om de voeten van Jezus te wassen, waarbij Jezus zei dat zij begreep dat Hij niet altijd onder hen zou blijven. En tot slot: Maria van Magdala, die het meest wordt benoemd als een van de leerlingen van Jezus en Hem volgde. Deze vrouwen hebben naar mijn idee wat gemeenschappelijks: Jezus zien in de volheid van wie Hij is, Zijn goedheid zien, op de plek en in de situatie waar zij zijn.

TANJA