Gezegend nieuwjaar!

1 januari 2022, alsof het gisteren was, in plaats van een jaar geleden. Ik was vol verwachting van wat God het jaar dat voor me lag zou gaan doen. En tegelijkertijd vond ik het zo spannend, want er waren 365 dagen waar ik goede keuzes of de minder goede keuzes kon maken. Elke dag moest nog ingevuld worden en ik had geen idee hoe dat zou zijn. Toch was ik er van overtuigd dat God elke dag al kende en dat ik daar op mocht vertrouwen.

Er zijn ook veel mooie dagen geweest. Dagen van vreugde, dagen van doorbraak en dagen van vrede en rust. Deze dagen overheersen! Gelukkig! Uiteraard waren er ook die andere dagen, omdat we helaas nog in een gebroken wereld leven.

Over een aantal uur stappen we weer een nieuwe jaar in: 2023! Hoe zit jij er bij? Ben je verwachtingsvol, of zie je er tegenop? Dit jaar merk ik dat ik er wat meer tegenop zie. Weer een heel jaar die volgemaakt moet worden. Ik vind het best spannend. Waar mag ik me voor inzetten? En waarvan genieten? Maar ook: wat ga ik nog tegenkomen? En laat ik daar dan alsjeblieft goed mee omgaan!

In mijn tijd met God kreeg ik een indruk die ik met jullie wil delen. Ik zag mezelf wandelen over een pad. En terwijl ik wandelde, ging er een straal licht met me mee. Alsof een spotlight mij al wandelend verlichtte. Als ik stopte, bleef de straal licht om mij heen hangen en als ik een stapje terug nam, ging het licht met me mee. Het was alsof God zei: Tanja, ik ben in jou, dus ik ga met jou mee, waar je ook heen gaat, Ik ben daar ook. Daarnaast begreep ik uit deze indruk dat God met me mee gaat, juist als ík in beweging ben en stappen zet. Het licht ging namelijk niet door als ik stil stond, of sloeg linksaf als ik naar rechts ging. God zegt als het ware: ‘Ik ben daar, waar jij gaat en ik steun jou, Ik sta voor je klaar!’. Hoe liefdevol!

En daar wil ik je mee bemoedigen, nu we op het randje van het nieuwe jaar staan. Waar je ook gaat, God wandelt met je mee. Door de stormachtige dagen en door de dagen die voelen als een warm briesje. Zijn aanwezigheid wordt er niet meer of minder door. Hij is erbij!

Zegen voor jou in 2023!

TANJA