TWEEDAAGSE CURSUS ’VREDE MET JEZELF
Als eten je leven beheerst’

Voor wie: voor mensen die ervaren dat goed omgaan met eten lastig en ingewikkeld is.

Doel: het creëren van bewustwording en inzicht over de negatieve rol die eten kan spelen. Na deze cursus heb je meer kennis over eetgedrag, over wat een eetstoornis is/ wanneer noem je het een eetstoornis en onderliggende problematiek en ben je in staat om een keuze te maken voor een vervolgtraject als dat nodig is.

Duur: twee dagen.
 
Waar: praktijk Vrij om te Leven te Gouderak.
 
Prijs*: 325 euro (incl. thee/koffie, het boek** en werkboek ‘Vrede met jezelf’, (zelf lunchpakketje meenemen). Wanneer je het boek al hebt dan bedragen de kosten 300 euro.

Het is mogelijk om dit bedrag in termijnen te betalen, wil je hier meer over weten of gebruik van maken neem dan contact met ons op.
 
Datum: 14 en 15 april 2023 van 9.30 uur - 16.00 uur

*Na aanmelding ontvang je een factuur, wij verzoeken je deze binnen 7 dagen te betalen, je inschrijving is dan definitief en je ontvangt van ons een bevestiging. Heb je niet betaald binnen 7 dagen dan komt jouw aanmelding te vervallen en gaat deze naar de eerstvolgende op de wachtlijst.   

**Na betaling ontvang je van ons het boek als je deze hebt besteld.  

Let op: vol is vol, dit vanwege de kleine setting (maximaal 6 deelnemers) zodat wij veiligheid en vertrouwen kunnen bieden.

AANMELDEN

Inhoudelijk

Aan de hand van het boek ‘Vrede met jezelf – als eten je leven beheerst’ krijg je uitleg over eten/voeding, eetgedrag en eetstoornissen en de functie daarvan en waarom gezond eten soms zo ongelofelijk moeilijk is terwijl je wéét wat je moet doen. Tijdens deze cursus ga je ‘naar binnen kijken’ om je hart en denken te onderzoeken. Jij ontdekt waarom eten of niet eten belangrijk voor jou is en waarom jij er niet los van kunt komen. Een antwoord waar jij misschien al langere tijd naar zoekt. Je gaat jouw mogelijk pijnlijke waarheden ontdekken. Maar vervolgens ook Gods waarheden waardoor heling en verandering mogelijk is!

We maken gebruik van een werkboek dat een uitwerking is van het boek ‘Vrede met jezelf.’ Dit geeft jou ook na de cursus de mogelijkheid om er thuis verder mee aan de slag te gaan.
De cursus wordt in een groep van maximaal zes deelnemers gegeven. Een kleine setting waardoor wij veiligheid en vertrouwen kunnen bieden. De begeleiding zal bestaan vanuit coaches, therapeuten en vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. Zij weten als geen ander waar het over gaat, waardoor jij je begrepen kunt voelen. Vanuit kwetsbaarheid kunnen we eerlijk met elkaar in gesprek gaan, wat essentieel is om te komen tot de kern van de worsteling die jij ervaart met eten.

Tijdens de cursus zullen er plenaire gedeelten zijn en is er voor iedere deelnemer een één op één gesprek. Er zal niet alleen theorie worden gegeven, maar ook praktische opdrachten met een creatieve verwerking.
Er zal voldoende ruimte zijn om te delen met elkaar waarbij herkenning en bemoediging een belangrijke rol spelen.

Heb je vragen of interesse? Stuur ons een mailtje.